Monday, May 4, 2015

Väsimus

Viimased päevad kohe mitte ei taha midagi teha. Täna siiski sundisin ennast õhtul jooksma minema. Jooksin 2,5 km ja tundsin, kuidas jalad on all nagu klotsid. Tundsin, et tahan veel liikuda ja võtsin ratta ja sõitsin maha 10 km. Tee ääres nägin surnud kobrast. Õnneks polnud mul telefoni kaasas, et ei saanud pilti temast teha. Sõtsime hiljem lastega teda veel vaatama kuna nad tahtsid ka näha, milline see kobras õieti välja näeb. Eile käisin koos lastega jalgratastega sõitmas. Meelitasin lapsed sõitma sellega, et lubasin neile poest jäätist osta. Mõjus.
Iga päev mõtlen, mida süüa valmistada. Eile tegin külmsuppi ja see maitses nii hea. Lihtne ja kerge. Täidab kõhu mõneks ajaks.
Avastasin õues jalutades, et kõik on nii roheliseks läinud ja korjasin juba esimesi hapuoblikalehti. Veel leidsin jäneselehti ja kõrvenõgeseid. Väiksed värsked nõgesed on kõige kasulikumad.  Nõgese lehtedes on pea kõik vitamiinid, palju mikroelemente, orgaanilisi happeid, fütontsiide ja tanniine. C-vitamiini on nõgese kasvudes 2,5 korda rohkem kui sidrunis (660 mg %). Niisama nõgest süüa on ebameeldiv, aga kuhugi salati või toidu sisse segada ei saa arugi. Korjasin ja pesin sõelal. Homme valmistan neist salati.

No comments:

Post a Comment